7 učinkovitih korakov za briljantno prodajo (online & offline)

08.02.2017

Je vaš urnik prenatrpan? Porabite veliko preveč časa, da bi dobili nove stranke, prodali svoje storitve ali izdelke, pa v resnici niste zadovoljni z izkupičkom? Bi radi našli učinkovit način, ki bi vaš posel vodil do resničnega uspeha? Vse, kar potrebujete, je prodajni proces, ki opravi večino dela namesto vas.

Ti koraki so posebej zanimivi za tiste, ki prodajate svoje storitve ali izdelek in imate pri tem dovolj proste roke, da lahko ponudbo prirejate po potrebi. Za vse tiste, ki prodajate na spletu: vse korake lahko priredite tudi za spletno prodajo! Podrobneje bomo to obravnavali na 3-dnevni intenzivni delavnici Mentor2Millions.


1. Polaganje temeljev za prodajo

Namen prvega koraka je, da določite pričakovanja, ki jih imate ob začetku prodaje. Potencialni stranki morate sporočati, da ste prav vi strokovnjak, ki ga potrebuje, ali da je prav vaš izdelek točno tisto, kar ji manjka.

Povejte, kako dobra je vaša ponudba, kakšno korist bo imela od vaših storitev ali izdelkov in kako so vaše obstoječe stranke zadovoljne. Vsak ima rad občutek, da je nekaj posebnega – če ji svojo ponudbo predstavite kot edinstveno, narejeno prav zanjo, boste imeli več možnosti za uspeh.

 

2. Zberite ključna dejstva o potencialni stranki

Osredotočite se na osebo, ki jo imate pred seboj (ali ki bere vašo pristajalno stran) in na njene potrebe. Pogovorite se z njo (ali naredite anketo, če prodajate online) in zberite čim več informacij, postavljajte ji vprašanja, poslušajte jo! Več kot boste izvedeli o njeni zgodbi in življenju, več izbire boste imeli pri tem, kako predstaviti ponudbo tako, da jo bo zares zanimala.

Namen tega koraka je, da ugotovite, kaj si želi in kaj jo bo premaknilo na poti do nakupa – ko imate te podatke, lahko ponudbo priredite prav zanjo.

Na 3-dnevni intenzivni delavnici Mentor2Millions je eden izmed modulov posvečen prav razvoju prodajnih veščin. Kliknite TUKAJ in odkrijte, kako lahko usvojite prodajne veščine, trike in strategije Z LAHKOTO!

 

3. Ugotovite, kaj so sanje in kaj je nočna mora

Ko zberete glavna dejstva o potencialni stranki, pojdite še dlje in na še bolj osebno raven. Veste vse o tem, kdo je in kaj počne, zdaj pa morate izvedeti tudi, kaj so njene sanje in kaj je njena največja nočna mora – in, seveda, kako lahko to uporabite v svoji ponudbi.

Vprašajte potencialno stranko o tem, kaj si želi, kakšni so njeni cilji in sanje. Kako bi doseganje teh ciljev spremenilo njeno življenje? Kaj vse bi ta stranka naredila, da bi lahko dosegla cilje? Povejte ji, da jo podpirate, nato pa vprašajte, česa jo je najbolj strah. S kakšnimi ovirami se srečuje?

 

4. Gradite zaupanje

Da bo prodaja uspešna, vam mora potencialna stranka zaupati. Dajte ji občutek, da jo cenite, spoštujete in razumete. Pokažite ji, da se z njo lahko poistovetite in ji povejte tudi svojo zgodbo – dobro je, da najdete skupne točke. Stranka se mora zavedati, da je na dobri poti, ampak tudi, da ji manjka samo še vaša storitev ali vaš izdelek.

 

5. Vzpostavite trdno vez

Ponudite svojo pomoč in pomagajte potencialni stranki. Zdaj vas že malo pozna, mora pa vam še bolj zaupati. To dosežete tako, da ji resnično pomagate. Povejte ji o vsebini, ki jo ponujate, razložite, kako se lahko spopade s problemi z vašo pomočjo.

 

6. Fokusirajte se na ponudbo

Zdaj je čas, da se osredotočite na svojo ponudbo. Če imate več nivojev ponudbe, začnite z najdražjo in jo podrobno opredelite (kaj vsebuje in kakšne prednosti ima). Šele na koncu povejte ceno, nato naredite pavzo in pojdite naprej z naslednjo, cenejšo ponudbo. Ponudbo vedno povežite s strankinimi cilji!

 

7. Zaključek prodaje

Ostane samo še zaključek – stranko vprašajte, kateri del ponudbe jo najbolj zanima in kaj bi se odločila, če bi imela ves potreben denar. Potem pa jo vprašajte, kako bi ta rešitev vplivala na njeno življenje. Obnašajte se, kot da je prodaja že zaključena in kot da ste pravkar pridobili novo stranko. Povejte, kaj lahko pričakuje, ko bo sprejela vašo ponudbo. Je stranka zadovoljna s tem?

Seveda je! Vse, kar mora storiti zdaj, je to, da sprejme vašo ponudbo in da se njena nočna mora razblini!

 

Na 3-dnevni intenzivni Mentor2Millions delavnici bomo v MODULU 4 spoznavali:

-        Kako se dogovoriti za brezplačen coaching sestanek z vašo naslednjo stranko.

-        Kako zlahka preiti na pogovor o nakupu storitev ali izdelkov.

-        Razumevanje psihologije, ki vpliva na kupčevo odločitev o nakupu.

-        Kako ustvariti prezentacijo, ki prodaja sama.

-        Preprosto skrivnost, ki predstavlja odgovor na kateri koli kupčev ugovor, vedno!

Kliknite TUKAJ in spoznajte vseh 7 modulov intenzivnega treninga!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.